Jak asi víte, čas od času děláme na Modrém koníku průzkumy mezi maminkami, abychom získali co nejvíce reálných a užitečných dat či statistik, které nám i našim klientům pomáhají maminky co nejlépe pochopit. V tomto průzkumu jsme se zaměřili na maminky, mateřství a práci. Zjistili jsme, že nejvíce maminek bylo na mateřské dovolené až 6 let v kuse.

Více než třetina z nich po čas své mateřské pracovala. Celých 42.43 % mělo přivýdělek. Zbytek žen buď nemělo zájem, nebo možnost. Když jsme se maminek zeptali, co bylo jejich hlavní motivací, 44.2 % řeklo, že peníze, zatímco 22.8 % potvrdilo, že se jednalo o práci, která je bavila a tudíž v ní chtěli pokračovat.

Jak si takové maminky přivydělávají? Jen 11.68 % z nich pracuje jako OSVČ a 23.05 % pokračovalo ve své práci doma (např. překlady, projektování, psaní, kadeřnictví atd). 54.49 % uvedlo, že si přivydělávalo jinak, a na otázku Jak? udaly řadu způsobů – jako pokladní, uklízečka, brigádnice, ve fabrice, na částečný úvazek a podobně.

Pokud maminky pracovat chtěly, ale neměly možnost, co jim stálo v cestě? Drtivá většina (64.86 %) řekla, že bylo jednoduše až příliš těžké skloubit všechny povinnosti.

Plánují maminky po mateřské návrat do své práce?

A pokud existuje něco, co by maminky motivovalo vrátit se dříve do práce, co by to bylo?

Rádi byste provedli vlastní průzkum?

Má vaše firma specifický dotaz nebo oblast, kterou byste rádi mezi maminkami prozkoumali? Neváhejte nás kontaktovat a pomůžeme vám vaše dotazy zodpovědět. Pro klienty rádi připravujeme průzkumy na míru. Kromě průzkumů můžete ale využít i mnoho jiných příležitostí, jak oslovit publikum Modrého koníka. Prohlédněte si naše reklamní formáty nebo si pročtěte úspěšné případové studie našich klientů.