Pátek odpoledne, na kávu pozdě a na pivo či sklenku vína ještě docela brzy. Nevytahujte už z kapsy Instagramy a Facebooky, máme tu pro vás něco zajímavějšího.

Jelikož i my už nějaký ten pátek používáme Slack na vnitrofiremní komunikaci, kanály používáme nejen na schovávání se před ne uplně spokojenými klienty. Jeden z našich polopracovních kanálů se jmenuje #linkz. A vy už asi víte, kam míříme.

„Links to things“ zní jeho popis. Sdílíme do něj zajímavé odkazy na články, videa, weby, vlastně cokoliv, co nás zaujalo. A nemusí to být jen o marketingu, developmentu či online.

Ty nejlepší se vám budeme snažit pravidelně (ještě nezveřejňujeme s jakou periodicitou) přinášet i sem, na blog, a podělit se s vámi o to, co jsme objevili. A co se nám tu sešlo za únor?

1) Google vám předpoví, s jakým zpožděním odletíte

Na první pohled to vypadá velmi jednoduše, Google si vytáhne informace od jednotlivých leteckých společností a ty bude nabízet přímo ve vyhledávání.

Nicméně oni chtějí jít ještě dál. Na základě dat a algoritmů chtějí díky AI a machine learningu předpovědět zpoždění budoucích letů.

Zdroj: Techcrunch

2) Recommerce se schovává v telefonu

Více než dvacet let po vzniku eBay se kolem second-hand prodeje online vytvořil pojem recommerce. S nástupcem generací Y a Z, rozšíření smartphonů a aplikací pro cokoliv vznikly i projekty jako Depop nebo ThredUP. Jen v Depop se minulý rok otočilo oblečení v hodnotě 130 milionů dolarů.

Více o tom, jak funguje tento trh a proč je vlastně zajímavý pro samotné mileniály, si můžete přečíst v 1843 magazínu.

Zdroj: 1843magazine

3) Ideální svět nikdy nebude


Tak končí recenze nové nejoblíbenější knihy někdejšího nejbohatšího muže planety, Billa Gatese. Napsal ji psycholog a profesor Harvardské univerzity Steven Pinker, který dlouhodobě zkoumá vývoj kvality života na Zemi.

Kniha vyjde oficiálně koncem února, na českou verzi si asi počkáme déle. Podle Gatesových recenzí se na ni velmi těšíme a možná přineseme recenzi brzy i my.

Zdroj: Gates Notes

4) Existuje ideální potravina?

Vědci zjistili, že… Takhle nějak začíná hodně vtipů, případně reálných, ačkoli vtipných, příběhů.


Tato studie však byla pokusem najít ideální potravinu s vybalancovaným obsahem makro i mikronutrientů, která by zvyšovala výkonnost.

A výsledek? Žebříček 100 nejvýhodnějších potravin seřazených podle nutriční hodnoty.

Zdroj: BBC

5) Máme se bát?


Pravděpodobně znáte společnost Boston Dynamics s jejich futuristickými, ale možná ne až tak sci-fi roboty. Každé jejich nové video se virálně šíří sociálními sítěmi a není tomu jinak ani v případě toho nejnovějšího.

Pár dní dozadu jsme zjistili, že robot si dokáže sám otevřít dveře a vyjít ven. Co myslíte, co bude další kousek?

Zdroj: Youtube

Toto je našich pět zajímavostí. Pokud máte něco zajímavého i vy, můžete nám to hodit do komentáře na našem Facebooku.