Druhý díl našeho a věříme, že pravidelného, seriálu o tom, co nás nadchlo během předchozích dní a týdnů, je velmi bohatý.

Nasbírali jsme desítky zajímavých odkazů a těch sedm nejzajímavějších vám zkusíme shrnout v tomto “přehledu”.

1) Dva nejtěžší roky v životě Marka Zuckerberga

Magazín Wired vyzpovídal 51 současných i bývalých zaměstnanců Facebooku a vytvořil dlouhou reportáž o dvou těžkých letech, kterými si tato firma prošla.

Příběh o tom, jak se ze stránky pro skupinu spolužáků stává postupně synonymum internetu, ale také o tom, jak to doopravdy vypadá v Menlo Parku.

2) Dokáží média vydělat na těžbě kryptoměn?

Portál Salon.com nepatří k největším hráčům na mediálním trhu, je dokonce pravděpodobné, že jste o něm ještě neslyšeli. Do povědomí velké skupiny lidí vešel až nedávno, kdy vyšla zpráva o zajímavé strategii boje proti čtenářům, kteří používají AdBlocker.

Salon se vzdal možností využití reklamních ploch a našel si alternativní zdroj příjmů. Formou pop-up okna, které vyskočí těmto čtenářům, se snaží využít nevyužitou sílu jejich počítačů na těžbu kryptoměny Monero.

Bohužel, data o tom, kolik lidí povolilo takovou “spolupráci”, či kolik už společnost vytěžila, jsme zatím nenašli.

3) Vztah k hudbě si vytváříme v pubertě

Seth Stephens-Davidowitz je ekonom, kterého baví Big Data. Kromě jiných oblastí se v posledním období zaměřil na hudbu a díky datům ze Spotify zjišťoval, jaký je vztah mezi oblíbenou hudbou a věkem uživatelů Spotify.

A výsledek? Hudebně dozráváme během puberty (kolem 13 let). Hudební vkus, který je pro nás populární v tomto období, se s námi potom veze dále až do dospělosti.

4) Používáte Google Apps i pro práci?

Tak potom je tato novinka i pro vás. Google už nebavilo sledovat dominanci Slacku, a tak si vytvořil svůj vlastní Hangouts Chat.
Skupinové chaty, všechny další Google služby a 25 botů. To všechno na jednom místě. Můžeme jen čekat, jak se uchytí a zda si najde své fanoušky stejně rychle, jako tomu bylo v případě Slacku.

5) Štěstí a peníze, jaký je mezi nimi vztah?

Američtí vědci dokázali… Ano, takto začínají obvykle vtipy, ale i seriózní studie. V tomto případě chceme být vážní. Psychologové z Purdue Univerzity a Virginia Univerzity zkoumali dvě proměnné. Výšku příjmů a spokojenost se svým životem na škále 1–10 a jejich spojitost.

A jak to tedy doopravdy je? Existuje hranice, do které závisí na tom, kolik vyděláváte. Ovšem za ní víc peněz na výplatní pásce nemusí znamenat víc spokojenosti v životě.

6) Přichází krize online marketingu?

Popularita Boba Hoffmana v Čechách a na Slovensku vzrostla hlavně po loňském vystoupení na Marketing Festivalu v Praze. Bob je však dlouhodobě světovým marketingovým odborníkem, kde se pohybuje už několik dekád. Možná i díky tomu se nebojí říkat své názory nahlas.

Ten poslední se týká velmi tenké hrany, na které se podle něj momentálně nachází světový online marketing. Jako příklad uvádí Hoffman společnost, která plánuje snižovat online rozpočet o 200 miliónů dolarů.

7) Dokáže nedostatek spánku léčit?

Spánek, jeho dostatek a kvalita, je klíčem k fyzickému i psychickému zdraví. Podle článku z portálu Mosaic Science je to pravda, avšak platí jen u zdravých lidí. Pro osoby s diagnostikovanou depresí má spánek prý opačné účinky a je překážkou ke zlepšení jejich zdravotního stavu. Změna rytmu, kdy člověk nespí každou noc, ale jen každou druhou, pomohla například Angelině. Celý její příběh najdete v tomto článku. Doporučujeme.

Bonus: A na závěr trochu zábavy. Nebo to není zábavné?

Naše dev a produkční oddělení plní Slack dalšími zajímavými odkazy, takže se určitě můžete těšit na další vydání. To plánujeme zase za měsíc, tedy pokud všechno půjde podle plánu, v pátek 20. dubna.