Kdyby tak mohl mít den alespoň o hodinu navíc…

Asi to zná každý z nás. Kdyby byl den alespoň o trochu delší, mohli bychom splnit všechny své úkoly, stihli bychom se sejít s přáteli a být více s rodinou. Měli bychom více času jen na sebe. Kdyby…

Jak jsou na tom s časem české ženy? Mají dostatek volného času? Zeptali jsme se přímo jich, jak se cítí.

Dvě pětiny žen označuje za hlavního “žrouta” svého volného času sociální sítě a Internet. My jsme samozřejmě rádi, když i my sami jsme internetový portál ☺.

Každopádně Internet je pro mnoho žen prostředek, jak sice zůstat mezi čtyřmi stěnami doma s dětmi, ale přitom být někde úplně jinde a “mezi lidmi”.

Významnou část volného času českých žen zabírají ale i jejich vlastní koníčky – šití, malování či čtení.

Když mají ženy možnost jít ven, svůj volný čas tráví hlavně aktivně v přírodě, což nám potvrdila téměř polovina dotázaných žen, které buď sportují, chodí na procházky, na dětská hřiště nebo relaxují na zahradě. Pětina žen pak preferuje nákupy v obchodních centrech.

Tyto dvě činnosti vypadají na první pohled velmi odlišně, na druhé straně si podle zkušeností z našeho portálu dovolíme tvrdit, že se mohou doplňovat, a každá žena si ráda vyrazí do přírody i do obchodního centra.

Volný čas jen sama pro sebe je pro mnohé ženy spíše nedostatkovým zbožím. Hlavně maminky stráví většinu dne s dítětem a péčí o chod domácnosti. Téměř u poloviny námi oslovených žen se volný čas počítá na minuty – pro sebe mají tyto ženy jen 60 nebo dokonce méně minut.

Naprostá většina žen pak nemá na sebe čas více než dvě hodiny denně.

Navzdory tomu, že většina žen nemá příliš mnoho času na své vlastní aktivity, více než čas navíc pro sebe by ocenily možnost být v kruhu svých přátel a nejbližších. Až dvě třetiny z nich jsou orientované společensky a chybí jim chvíle s někým po svém boku.

Volného času tedy vůbec není mnoho. Co kdyby se však dal volný čas koupit?

Přes 80 % žen by na takový produkt dalo maximálně 1 000 Kč. Jen minimum žen by bylo ochotných investovat více než 2 tisíce Kč.

Jak jste na tom vy, stačí vám 24 hodin?

A zamýšleli jste někdy nad tím, kolik byste byli vy sami ochotní zaplatit za půlhodinu volného času navíc?

Vzorek uvedeného průzkumu: 1 239 respondentů | Realizace: květen 2017