Někteří z vás si možná pamatují na sváteční dny, kdy v kině dávali Angeliku či Winnetoua. Někteří o tom možná zaslechli z vyprávění rodičů.

Za další desetiletí se kina proměnila z malých městských sálů na multikina v obchodních centrech, změnil se způsob promítání i kvalita záznamu.

My jsme proto náš další průzkum zaměřili na toto téma. Chodí české ženy do kina? Jak často? S kým a proč? Tyto odpovědi najdete v následujících řádcích…

Čtyři z deseti už do kina nechodí. Polovina, tedy pět z deseti, jde do kina párkrát za rok, většinou nepravidelně. Zbylých deset procent žen chodí do kina častěji, několikrát měsíčně či dokonce aspoň jednou za týden.

Do kina chodí ženy nejradši s někým dalším. Často tam nejdou právě kvůli danému filmu, ale kvůli času strávenému s blízkou osobou.

Nejradši s partnerem nebo s dětmi, dohromady více než tři čtvrtiny žen zvolilo jednu z těchto možností.

Nejenže ženy chodí do kina radši ve společnosti ostatních, velká většina z námi oslovených žen zatím do kina sama ani nešla.

Pro zbylou šestinu z nich je to relax a čas, který mohou strávit plně, jak chtějí.

Ženy si chodí do kina hlavně oddechnout, zabavit se a zasmát se. S velkým náskokem proto vedou komedie a romantické filmy, které preferuje většina našich uživatelek.

Velkou část odpovědí “jiné” tvoří dětské a animované filmy, na které chodí hlavně maminky se svými dětmi.

Nákupní centra jsou dnes v téměř každém větším městě a hodně z nich poskytuje i kino s několika kinosály. Až polovina žen preferuje tento typ nových a moderních kin. 3D a IMAX sály zatím nejsou tak široce rozšířené do menších měst a letní kina či venkovní promítání v amfiteátrech jsou oblíbenou, avšak jen sezónní, záležitostí.

Máte návrh na další průzkumy a témata, na které by nám české ženy mohly dát zajímavý pohled?

Pošlete nám je přes náš Facebook a možná už během následujících týdnů tu uvidíte i ten váš průzkum.

PŘIJĎTE K NÁM NA KÁVU
Rádi vám odpovíme všechny vaše otázky.

Stačí, když nás kontaktujete:

Vzorek uvedeného průzkumu: 1 780 respondentů | Realizace: říjen 2017 | Fotka: Felix Mooneeram